:: دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 59-49 برگشت به فهرست نسخه ها
باکتریوسین‌ها: نگهدارنده‌های زیستی طبیعی، ایمن و جایگزین‌هایی زیست‌پذیر برای افزودنی‌های شیمیایی
مرضیه حسینی نژاد* ، مژگان یزدی
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
چکیده:   (3611 مشاهده)
امروزه با گسترش آگاهی مصرف کنندگان در خصوص اثرات نامطلوب مواد افزودنی شیمیایی، تقاضا برای غذاهای طبیعی و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده سنتزی به نحو چشمگیری در حال افزایش است. از طرف دیگر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های باکتریایی و آثار سوء ایجاد شده توسط تعدادی از آن‌ها منجر به بروز نگرانی‌های جدی شده است. لذا طی دو دهه گذشته باکتریوسین‌های میکروارگانیسم‌های مفید و غیر بیماری‌زا، از قبیل باکتری‌های اسیدلاکتیک به دلیل ویژگی "امن"  خود به طور گسترده‌ای در صنایع غذایی، پزشکی و بهداشت دام به عنوان نگهدارنده‌های زیستی مورد پژوهش و بررسی  قرار گرفته اند. این ترکیبات موثر طبیعی در موارد مختلفی از جمله افزایش زمان ماندگاری، فعالیت ضد میکروبی و کنترل تخمیر فلور میکروبی کاربرد دارند. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات کاربردی در زمینه باکتریوسین‌ها، فناوری های نوین و دیدگاه‌های تازه در توسعه استراتژی‌ها می باشد.
واژه‌های کلیدی: باکتری‌های پروبیوتیک، اسیدلاکتیک باکتری‌ها، باکتریوسین‌ها، افزودنی‌های طبیعی، نگهدارندگی زیستی
متن کامل [PDF 615 kb]   (6934 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/17 | پذیرش: 1396/5/3 | انتشار: 1397/11/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها