باکتریوسینها: نگهدارندههای زیستی طبیعی، ایمن و جایگزینهایی زیستپذیر برای افزودنیهای شیمیایی
|
مرضیه حسینی نژاد* ، مژگان یزدی |
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی |
|
چکیده: (3611 مشاهده) |
امروزه با گسترش آگاهی مصرف کنندگان در خصوص اثرات نامطلوب مواد افزودنی شیمیایی، تقاضا برای غذاهای طبیعی و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده سنتزی به نحو چشمگیری در حال افزایش است. از طرف دیگر مقاومت به آنتیبیوتیکهای باکتریایی و آثار سوء ایجاد شده توسط تعدادی از آنها منجر به بروز نگرانیهای جدی شده است. لذا طی دو دهه گذشته باکتریوسینهای میکروارگانیسمهای مفید و غیر بیماریزا، از قبیل باکتریهای اسیدلاکتیک به دلیل ویژگی "امن" خود به طور گستردهای در صنایع غذایی، پزشکی و بهداشت دام به عنوان نگهدارندههای زیستی مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته اند. این ترکیبات موثر طبیعی در موارد مختلفی از جمله افزایش زمان ماندگاری، فعالیت ضد میکروبی و کنترل تخمیر فلور میکروبی کاربرد دارند. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات کاربردی در زمینه باکتریوسینها، فناوری های نوین و دیدگاههای تازه در توسعه استراتژیها می باشد. |
|
واژههای کلیدی: باکتریهای پروبیوتیک، اسیدلاکتیک باکتریها، باکتریوسینها، افزودنیهای طبیعی، نگهدارندگی زیستی |
|
متن کامل [PDF 615 kb]
(6934 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/6/17 | پذیرش: 1396/5/3 | انتشار: 1397/11/16
|
|
|
|