[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
هزینه مقاله::
منشور اخلاقی COPE::
مقالات در انتظار انتشار::
لیست داوران::
آمار نشریه::
::
راهنمای نگارش

دریافت فایل راهنمای نگارش مقاله فارسی از آذر ماه سال 99

..
فرم تعارض منافع و تعهد نویسندگان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره های چاپ شده
دوره 16 سال 1402
شماره 2
شماره 1
دوره 15 سال 1401
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 14 سال 1400
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 13 سال 99
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 12 سال 98
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 11 سال 97
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 10 سال 96
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 9 سال 95
شماره 4
شماره 3
شماره 2
شماره 1
دوره 8 سال 94
شماره 2
شماره 1
دوره 7 سال 93
شماره 2
شماره 1
دوره 6 سال 92
شماره 2
شماره 1
دوره 5 سال 91
شماره 2
شماره 1
دوره 4 سال 91
شماره 4
..
:: دوره 4، شماره 4 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي 1391 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 86-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید فرآورده‌های تجاری پروبیوتیک در ایران، استانداردهای ملی و بین‌المللی
چکیده:   (14435 مشاهده)
امروزه تنوع محصولات پروبیوتیک در بازار رو به افزایش است. هدف از این پژوهش ارایه اطلاعات منسجم از وضعیت موجود تولید، کنترل و نظارت محصولات پروبیوتیک در سطح کشور و مقایسه آن با وضع مطلوب مطابق با استانداردهای جهانی است. در این پژوهش از اطلاعات موجود در سازمان ملی استاندارد ایران و آزمایشگاه مرجع میکروبیولوژی پژوهشگاه استاندارد استفاده شده است. نتایج حاصله نشان می‌دهد تاکنون ده نوع فرآورده غذایی پروبیوتیک تولید داخل در بازار اعم از لبنیات و غلات وجود دارد و 24 پروانه استاندارد به فرآورده‌های لبنی پروبیوتیک از قبیل ماست و دوغ اعطا شده است. بیشتر آن‌ها مربوط به ماست پروبیوتیک است. تاکنون هفت استاندارد ملی در مورد پروبیوتیک‌ها تدوین شده است. ویژگی اصلی تعیین شده در این استانداردها، وجود یک میلیون باکتری پروبیوتیک در یک گرم فرآورده است. هفت آزمایشگاه همکار در سطح کشور در این زمینه تایید صلاحیت شده‌اند و آزمایشگاه میکروبیولوژی لبنیات در پژوهشگاه استاندارد به‌عنوان آزمایشگاه مرجع است. برای رسیدن به وضع مطلوب و ساماندهی پروبیوتیک‌ها در کشور چالش‌هایی وجود دارد که راهکار‌های لازم در این زمینه به‌صورت مبسوط ارایه شده است.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، استاندارد، میکروبیولوژی، فرآورده‌های غذایی، ایران
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/1/16 | انتشار: 1393/1/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Probiotics in Iran: National and International Standards. Journal of Biosafety 2012; 4 (4) :71-86
URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-43-fa.html

تولید فرآورده‌های تجاری پروبیوتیک در ایران، استانداردهای ملی و بین‌المللی. فصل‌نامه علمي ايمني زيستي. 1391; 4 (4) :71-86

URL: http://journalofbiosafety.ir/article-1-43-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( فصل‌نامه علمي-ترويجي ايمني زيستي 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصل نامه علمی ایمنی زیستی Journal of Biosafety
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645